Fotó: Galambos Tamás

Fotó: Galambos Tamás

Ebben az évben III. alkalommal került megrendezésre a KÁMFOR, a Kárpát Medencei Fiatal Közgazdászok Találkozója Móron a Hétkúti Wellness Hotelben, ahol újra találkozhattak egymással az ifjú magyar közgazdászok Erdélyből, Vajdaságból és Magyarországról, hogy megvitassák a Kárpát-medence térsége előtt álló feladatokat és kihívásokat. Az idei KÁMFOR-t a Magyar Közgazdasági Társaság és a Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT), valamint ezek ifjúsági bizottságai szervezték, a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával, a Kárpát Régió Üzleti Hálózat társszervezésében.

A Veszprém Megyei MKT Ifjúsági Bizottságát, Hargitai Dávid elnök és Hartdégen Zsolt alelnök képviselte. Elmondásuk szerint, nagyon jó volt látni, hogy rengeteg fiatal vett részt az eseményen a Kárpát-medence minden tájáról: „ Már a péntek este is nagyon jó hangulatban telt, sikerült a többi ifjúsági szervezet tagjaival megvitatni az aktuális szervezési és szervezeti kérdéseket. Az élményt tovább fokozta, hogy mindezt egy kellemes wellness programmal köthettük egybe. Igazából a szombati napon kezdődtek a szakmai előadások. A konferencia plenáris ülésein előadást tartott többek között Kovács Árpád, az MKT és a Költségvetési Tanács elnöke, Radetzky Jenő, a Kárpát Régió Üzleti Hálózat vezérigazgatója, Mihalovics Péter, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium miniszteri kabinetfőnöke, Miklós László, a MOL Nyrt. elnöki tanácsadója, Wolf László, az OTP Bank Nyrt. vezérigazgató-helyettese, az MKT elnökségi tagja, Vagács István, a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális és Kárpát-medencei Vállalkozás-fejlesztési Főosztályának főosztályvezetője, és Becsey Zsolt, a Külügyminisztérium külgazdasági koordinátora.

A szekciók közül, mi a KKV részt választottuk, ahol Szőcs Barna a Mesh vállalkozások előnyeiről beszélt, míg Turcsán Péter rendkívül expresszíven a Start-up lényegét ecsetelte, végül Széll Ervin mutatta be számunkra a Nyugat-Balkán üzleti lehetőségeit.

A konferencia egy borkóstolóval zárult, ahol folytatódhatott az informális eszmecsere. Összességében nagyon jól éreztük magunkat, mind a szakmai programok, mind a kapcsolatépítés szempontjából hasznosnak ítéltük ezt a nagy volumenű közgazdasági konferenciát.”