konferencia_beszamolo_harsanyi_szakkoliA Harsányi János Szakkollégium idén tavasszal is megrendezte Szakmai Konferenciáját, ahol a szakkollégium és a Pannon Egyetem más Gazdaságtudományi Karos hallgatói is megméretették magukat és kutatásukat egyaránt.

A Konferencia Szatmáriné Dr. Balogh Mária tudásalapú társadalomról és gazdaságról tartott plenáris előadásával kezdődött, ahol megismerkedhettünk többek között a spirális fejlődéselmélettel. Tartalmas előadásban volt része a megjelenteknek, igazán jövőbe mutató volt. Úgy gondolom az előadás segített a jövő elvárásainak megértésében.

Pénteken az előadások tekintetében már a hallgatóké volt a főszerep, ahol négy elsős szakkolégiumi lakónk is bemutatta kutatását, nagy sikerrel. Az előadók között több felsőbb éves is prezentált, akik már rutinosan mutatták be munkájukat. Külön öröm volt számunkra, hogy két a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszáról érkezett hallgatónk is részt a Konferencián. Az alapszakos hallgatók mellett két mesterszakos kutató is színesítette az előadásokat. Véleményem szerint az előadók ügyesen és nagyon frappánsan válaszoltak a felmerülő kérdésekre és kritikákra.

A hallgatók három szekción keresztül adták elő munkáikat, és mindegyik szekcióban egy kéttagú zsűri értékelte munkáikat. Az első szekcióban Dr. Kovács Zoltán és Dr. Dimény Erzsébet, a másodikban Dr. Halmai Péter és Dr. Raffay Ágnes és a harmadik szekcióban pedig Dr. Gaál Zoltán és Patóné Dr Szücs Beáta értékelték a hallgatókat.
Természetesen a Konferencia zárásaként a legjobbak díjazásban részesültek.

Alapszak I. helyezett:
Boldoczki Balázs: Banki attitűdök vizsgálata a veszprémi egyetemisták körében
Alapszak II. helyezett:
Buzsics Kristóf: Inkubáció határok nélkül – Fejlesztési tervek a Nagykanizsai Inkubátorház részére
Alapszak III. helyezett:
Darvas Dóra: Nagykanizsa funkcióbővítő fejlesztése

Alapszak Különdíj:Gasparetz Beáta: Lovas létesítmények gazdálkodása Magyarországon

Mesterszak Különdíj:
Németh Gábor: Hogyan kerülhetjük el a projektek nem várt hatásait?

Remélhetőleg az elkövetező évek konferenciái is hasonló módon vagy még jobban sikeresek lesznek, mint az idei volt.

Írta: Osvald Arnold