IMAG0258A Pannon Egyetem A épületének felújítási munkálatai közben megtalálták az egyetem építésénél 1949-ben elhelyezett időkapszulát. A múlt lenyomataként az építők dátummal ellátott feljegyzése és aláírása mellé tízmillió pengőt és a Népszava 1949. május 3-i számát helyezték el.Az egyetem első telephelyét, a mai A épületet a Vallás- és Közoktatásügyi Minisztérium 1949. június 16-án vette át a Pénzügyminisztériumtól. Az áttervezés és az épület teljes felépítése után az első évnyitó ünnepséget 1949. szeptember 26-án 16 oktató és 107 hallgató részvételével már itt lehetett megtartani.

Az első évben az oktatás (előadóterem és szemináriumi helyiségek), a tanszékek és az adminisztráció helyiségei az A épület földszintjén és első emeletén voltak, a második emeleten az ugyancsak Veszprémbe telepített Nehézvegyipari Kutató Intézet kapott helyet.

Az A épület jelenleg Karunk és az Oktatási Igazgatóság épületéül szolgál, a felújítási munkálatok során a korábban felújított nagyelőadók mellé a teljes földszint, így az ott található tantermek is megújulnak.

Az időkapszula megszerzéséért köszönet illeti Dániel Zoltánt!

Az időkapszuláról az RTL Klub Fókusza is hírd adott 2011. szeptember 9-i adásában: