MOST DÖNTS A JÖVŐDRŐL! FELVÉTELI 2023

VÁLASSZ A PE-GTK ÜZLETI, MENEDZSMENT ÉS KÖZGAZDASÁGI KÉPZÉSEI KÖZÜL!


A 2023-as felvételi eljárás során meghirdetett alapképzési szakok és felsőoktatási szakképzések megtekinthetők ide kattintva! >>>


A 2023-as felvételi eljárás során meghirdetett mesterképzési szakok megtekinthetők ide kattintva! >>>


Nézd meg a videót és ismerd meg a legfontosabb 2023-as és 2024-es felvételi változásokat!

Az egyik legfontosabb változás:

A 2023-ban és 2024-ben jelentkező hallgatók számára a Pannon Egyetem alapszakjai közül egyikhez sem kötelező az emelt szintű érettségi megléte.

A főbb változásokat a videón kívül itt is összegyűjtöttük. >>>


Felvételi információk

(Az információk megtekintéséhez kattints a nyilakra!)

Jelentkezési határidő
2023. február 15.
A hitelesítés határideje: 2023. február 20.
Hány helyre lehet jelentkezni?

A 2023. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban legfeljebb 6 jelentkezési hely jelölhető meg.

Egy jelentkezési helynek számít, ha a jelentkező ugyanazon jelentkezési hely mindkét finanszírozási formáját megjelöli, azaz ha az intézmény, a kar, a szak, a képzési szint, a munkarend, a képzési helye és nyelve is azonos, csak a finanszírozási forma tér el. Ezeket természetesen külön sorban kell feltüntetni, ennek értelmében jelentkezéskor maximum tizenkét sor tölthető ki.

Egy felsőoktatási felvételi eljárásban a jelentkező csak egy helyre vehető fel, mégpedig a jelentkezéseinek sorrendjében szereplő első olyan helyre, ahol a felvételi összpontszáma eléri vagy meghaladja a jelentkezési helyre megállapított felvételi ponthatárt. Magasabb sorszámú jelentkezési helyekre akkor sem vehető fel, ha felvételi összpontszáma elérné az azokon megállapított ponthatárt.

További információért kattints ide!>>>

Hogyan kell jelentkezni?

Jelentkezni elektronikusan az E-felvételi keretében lehet. Az E-felvételi használatához a Felvi.hu-n történő regisztráció szükséges. Bővebb információ a jelentkezés menetéről itt. >>>

A jelentkezést HITELESÍTENI kell! A 2023. évi általános felsőoktatási felvételi eljárástól kezdve a jelentkezési szándékot megerősíteni, azaz hitelesíteni kizárólag Ügyfélkapun keresztül lehet. Erről bővebb infó itt. >>>

Mit és hogyan kell csatolni a jelentkezéshez?

A jelentkezéskor fel kell tölteni valamennyi szükséges és már rendelkezésre álló dokumentumot, kivéve azokat, amelyek adatait elektronikus közhiteles nyilvántartásból veszi át az Oktatási Hivatal. A jelentkezési határidőt követően kézhez kapott dokumentumokat legkésőbb 2023. július 12-ig pótolhatod!

További információért kattints ide!>>>

Mikor érvényes a jelentkezés?

A jelentkezés akkor tekinthető érvényesnek, ha a jelentkező:

Figyelem! A nem hitelesített elektronikus jelentkezés a hitelesítésre rendelkezésre álló határidőn túl nem fogadható el!

Van a felvételi eljárásnak díja?

A felsőoktatási felvételi eljárásban három képzés megjelölésére díjmentesen van lehetőség. A további jelentkezési helyekért 2000-2000 Ft kiegészítő díjat kell fizetni.

Figyelem! Amennyiben ugyanannak a jelentkezési helynek az állami ösztöndíjas és önköltséges formáját is megjelöli – azaz megegyezik az intézmény, kar, szak, képzési szint, munkarend, képzési hely és nyelv, csak a finanszírozási forma tér el –, azt két sorban kell feltüntetnie a jelentkezéskor, ám az eljárási díj szempontjából ez egy jelentkezési helynek minősül. Természetesen az egymáshoz tartozó állami ösztöndíjas és önköltséges képzéseknek nem feltétlenül kell követniük egymást a sorrendben!

Az esetleges felvételi eljárási kiegészítő díj befizetésének határideje a felvételi jelentkezési határidő, vagyis 2023. február 15.

További információért kattints ide!>>>

Módosítható a jelentkezési sorrend?

A jelentkezési határidő után kizárólag a jelentkezési helyek sorrendjén lehet változtatni – egy alkalommal –, illetve jelentkezési hely(ek)et lehet visszavonni 2023. július 12-ig. Bővebb infó itt. >>>

Figyelem! Az esetleges sorrendmódosításnál ügyelj arra, hogy azt követően már nem módosíthatod sorrendedet még egyszer!

2005 előtt érettségizetteknek a felsőoktatási felvételi szakmai vizsgáról…

A felsőoktatási felvételi szakmai vizsga egy olyan, a felsőoktatási intézmény által szervezett vizsga, amellyel a felsőoktatásba jelentkező a felvételi eljárás részeként teljesítheti az emelt szintű érettségi vizsgát.

További információ itt olvasható a vizsgáról. >>>

Felvételi pontszámítás felsőoktatási szakképzésen szerzett oklevélből

2023-ban a felsőoktatási szakképzésen szerzett oklevél alapján is lehetséges a pontszámítás alapképzésre vagy másik felsőoktatási szakképzésre történő jelentkezés esetén.

További információért kattints ide. >>>

Kérdésed van a felvételivel kapcsolatban? Segítünk!

Felvételi tanácsadó csapatunk örömmel áll rendelkezésedre!
Keress minket bátran az alábbi elérhetőségeken!

E-mail: felveteli@gtk.uni-pannon.hu

Telefon: (88) 624-000/6411-es mellék

Személyesen: Pannon Egyetem – Gazdaságtudományi Kar, 8200-Veszprém, Egyetem u. 10., “A” épület, 2. emelet 224-es iroda (A fenti e-mail címen vagy telefonszámon előzetes bejelentkezés szükséges!)

Online fogadóóra MS Teamsben! >>>


További információk a felsőoktatási felvételi eljárásról a www.felvi.hu oldalon érhetők el. >>>