kamera_Manhalter_DanielHíradózás Magyarországon -kik csinálják, és kinek?

Magyarországon minden nap több millió ember ül le naponta megnézni a kereskedelmi és a közszolgálati híradókat.  A híradók még mindig a legfontosabb és a leghitelesebb hírforrásnak számítanak országunkban.

A híradók élő műsorok, ha hibázik valaki, azt az egész ország láthatja. Szerencsére sok hibát nem láthat a néző, mert a híradók mögött profi és összeszokott csapatok állnak, akik képesek naponta akár 40 perces élő műsort is készíteni. Nem véletlenül mondják: aki megtanult híradózni, azt már sok meglepetés nem érheti a televíziózásban.

  • Hogyan áll össze egy híradó? Hány ember dolgozik egy sikeres adásért?
  • Hogyan lesz valakiből riporter, rendező, vágó vagy éppen műsorvezető?
  • És miből lesz hír? (És ezt ki dönti el?:)

Ezekre és sok más kérdésre a válaszokat elmondja Manhalter Dániel az RTL Klub munkatársa július 15-én 18.45 órától a GTK Színpadon.

Manhalter Dániel a Színház- és Filmművészeti Egyetemen és a Corvinus Egyetemen végzett. 2005-ben kezdett dolgozni gyakornokként az MTV Az Este című műsorában, és az egyik első önálló riportjával kirobbantotta a 2005-ös érettségi
botrányt. Az MTV után médiakutatással foglakozott a Miniszterelnöki Hivatalban, majd az RTL Híradó gazdasági riportere lett.