Lean Akadémia nyílt napHallgatóink részt vettek a Continental Automotive Hungary Kft. Lean Gyakornoki Akadémiájának nyílt napján, s Gyócsi Inez meg is osztotta velünk tapasztalatait.

“Április 21-én a Continental idén induló Lean Gyakornoki Akadémia nyílt napján vehettünk részt. Az egész délelőttöt betöltő programsorozatot interaktivitás jellemezte.

Az érkezés utáni rövid bemutatkozót követően gemba walk-ra mentünk a csoporttal. Megnézhettük a termelőtevékenység helyszínét, minden egységnél magyarázatot kaptunk az éppen zajló folyamatra, és a séta közben a hét veszteségtípus alapján feljegyzéseket készítettünk a látottakról. Ezeket később átbeszéltük, mindenki elmondhatta a saját észrevételeit.

A program második felében magunk is kipróbáltuk a termelést lego figurák gyártásának formájában. Saját ötletekkel fejlesztettük, tökéletesítettük a gyártásunk módszerét, és rövidítettük a folyamatok időhosszát. Ebben a versenyben a lányok jobbnak bizonyultak. Végül egy problémamegoldó feladattal zártuk a napot, amelyben egy gyártó cella hatékonyságát kellett növelnünk a létszám csökkentésével, a kihozatal megtartása mellett. Ebben is sikerült helyt állnunk.

A Continental minket vendégül látó munkatársai gondoskodtak a folyamatosan szórakoztató, emellett rendkívül tanulságos programokról. A résztvevő diákok létszáma sajnos kevésnek mondható volt. A Pannon Egyetem által nyújtott hasonló alkalmakat mindenképp érdemes kihasználni. Hallgatóként úgy gondolom, remek lehetőség volt ez számunkra, hiszen nem minden nap tekinthetünk be egy ilyen volumenű cég hétköznapjaiba.”

A Continental Automotive Hungary Kft. várja a szakmai gyakorlatosok és a Pannon Egyetemen végzettek jelentkezését. 

Szakdolgozati-témakiírások a Continentalnal >>>