Mesemadár

Vaczkó Levente 8 éves

2015. szeptember 7. és november 15. között a Mesemadár Műhely szárnyaló gyermekrajz kiállítása tekinthető meg a Folyosógalérián az “A” épület 1. emeletén.

Szirbek Szilvia rajz, vizuális kommunikáció és környezetkultúra szakos tanár öt évvel ezelőtt hívta életre a Mesemadár Műhelyt, ahol kicsik és nagyok egyaránt fejleszthetik kreativitásukat és rajztudásukat. Az alkotóműhelynek a balatonalmádi Györgyi Dénes Általános Iskola ad otthont. Az alkotás mellett a gyermekek szeretete is meghatározó Szilvia életében. Hite szerint minden gyermeknek szüksége van művészeti nevelésre, mert lelkük gazdagabbá válik általa.

A kisebbek általában egy kerettémát kapnak és Szilvia arra biztatja őket, hogy azt különböző eszközökkel kidolgozva fejezzék ki saját gondolataikat. Sokszor közösen gondolkodva alkotnak szabad fantázia alapján. Gyakran dolgoznak a kiállításon is látható nagyobb méretű papírlapokon, kilépve a hagyományos A4-es rajzlap adta keretből. A Mesemadár Műhelyben a csoportmunka is gyakori. A nagyobbak már komolyabb grafikai, festészeti eljárásokat is tanulnak, valamint tájak, tárgyak, emberek rajzolásával is foglalkoznak.

Szilvia tanítványai rendszeresen részt vesznek megyei és országos rajz pályázatokon, az évközi és nyári alkotó táborok keretében elkészített alkotásaikat pedig a mostanihoz hasonló kiállításokon mutatják be. A Nemzeti Tankönyvkiadó gondozásában kiadott Imrehné Sebestyén Margit: Képzelet világa című rajz tankönyv sorozat több kötetében is szerepelnek a Műhely tanítványainak alkotásai, illetve az általuk alkalmazott képző-és iparművészeti technikák.

Mesemadár Műhely

Jöjjön el, győződjön meg Ön is a gyermekek szárnyaló fantáziájáról!