zselenszkyJúlius 13-án 18.45-től Zselenszky/Nap költő, az egykori Eleven Hold szerzője, énekes gitárosa adja elő régi, és legújabb, filozofálgatós szövegű egygitáros alkotásait a GTK Színpadon.

„Ha adatokat kívánok közölni: beszélek, és így tovább… Ha ugyanazt az érzelmes, illatos-szagos filmet szeretném levetíteni önben, ami bennem él: verset írok. Megpróbálva a legkevesebbet szólva, a legszebben szervírozva,  a legtöbbet átadni.”

Fenyvesi Ottó Zselenszkyről:

“Támogatni kell a költőket és nem csak pénzzel és egyébbel, hanem jó szóval is, biztató szóval, mert ez néha többet jelenthet mindennél. Nincs védtelenebb, mint a költő, amikor magára veszi a világ gondját, s megpróbál eligazodni, választ adni – ilyenkor ugyanis ki kell tárulkoznia, ki kell bújnia minden páncélból, és saját lelkét kell felajánlania a kísérletre, hangszerként: hogy megszólal-e a világ? Nagy szükség van a költőkre, nem is tudjuk, hogy mekkora! Kevesen tudják, hogy amikor az első embert fellőtték az űrbe, a felkészítés során verset tanult meg fejből, hogy ne féljen a nagy magányában, hogy ne legyen egyedül a nagy világűrben, hogy ne legyen üres a lelke! Török-Zselenszky Tamás első kötetének versei jó adottságokkal rendelkező, tehetséges fiatal költőről tanúskodnak. Egy érzékeny, romantikus alkatú költő habitusa rajzolódik ki a SZÍVRÁK című kötetből, egy olyan fiatal költőé, aki következetesen, töretlen hittel és bizalommal törekszik önmaga lehetőségeinek megvalósítására, a világ rejtett összefüggéseinek művészi kimondására.”