MOST DÖNTS A JÖVŐDRŐL! FELVÉTELI 2020

VÁLASSZ A PE-GTK ÜZLETI, MENEDZSMENT ÉS KÖZGAZDASÁGI KÉPZÉSEI KÖZÜL!

A 2020-as felvételi eljárás során meghirdetett alapképzési szakok és felsőoktatási szakképzések megtekinthetők ide kattintva!>>>

 

A 2020-as felvételi eljárás során meghirdetett mesterképzési szakok megtekinthetők ide kattintva!>>>

 

Felvételi információk

(Az információk megtekintéséhez kattints a nyilakra!)

Jelentkezési határidő
2020. február 15.
A hitelesítés határideje: 2020. február 20.
Hány helyre lehet jelentkezni?

A 2020. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban legfeljebb 6 jelentkezési hely jelölhető meg.

Egy jelentkezési helynek számít, ha a jelentkező ugyanazon jelentkezési hely mindkét finanszírozási formáját megjelöli, azaz ha az intézmény, a kar, a szak, a képzési szint, a munkarend, a képzési helye és nyelve is azonos, csak a finanszírozási forma tér el. Ezeket természetesen külön sorban kell feltüntetni, ennek értelmében jelentkezéskor maximum tizenkét sor tölthető ki.

Egy felsőoktatási felvételi eljárásban a jelentkező csak egy helyre vehető fel, mégpedig a jelentkezéseinek sorrendjében szereplő első olyan helyre, ahol a felvételi összpontszáma eléri vagy meghaladja a jelentkezési helyre megállapított felvételi ponthatárt. Magasabb sorszámú jelentkezési helyekre akkor sem vehető fel, ha felvételi összpontszáma elérné az azokon megállapított ponthatárt.

További információért kattints ide!>>>

Hogyan kell jelentkezni?

Jelentkezni elektronikusan az E-felvételi keretében lehet.

A jelentkezőknek az adatok kitöltése, illetve az eljárási díjak befizetése után hitelesíteniük kell jelentkezésüket, e nélkül a jelentkezés érvénytelen! A hitelesítés kétféleképpen végezhető el:

  • Ügyfélkapun keresztül
  • Hitelesítő adatlappal

Az Ügyfélkapu segítségével történő hitelesítés, illetve a hitelesítő adatlap postára adásának határideje: 2020. február 20.
Hitelesítő adatlappal történő hitelesítés esetén az adatlapot az Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190. címre kell beküldeni ajánlott küldeményként.

További információért kattints ide!>>>

Mit és hogyan kell csatolni a jelentkezéshez?

A jelentkezéshez csatolnia kell valamennyi, a benyújtáskor már rendelkezésre álló dokumentummásolatot, amelyek a sikeres jelentkezéshez szükségesek. Amennyiben valamilyen dokumentum a jelentkezési határidőig még nem áll rendelkezésre, akkor az legkésőbb 2020. július 9-ig pótolható!

További információért kattints ide!>>>

Mikor érvényes a jelentkezés?

A jelentkezés akkor érvényes, ha…

  • határidőn belül nyújtotta be
  • a 2020. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásnak megfelelő, erre a célra kialakított elektronikus felületen nyújtotta be jelentkezését, és a személyes adatain kívül megjelölt legalább 1 jelentkezési helyet
  • az E-felvételiben kitöltött jelentkezési űrlapot hitelesítette az Ügyfélkapun keresztül vagy az e-felvételi felületéről letölthető hitelesítő adatlap kinyomtatott és aláírt példányát Oktatási Hivatal 1380 Budapest, Pf. 1190 címre ajánlott küldeményként postázta.

Figyelem! A nem hitelesített elektronikus jelentkezés a felsőoktatási felvételi eljárás eredménytelenségéhez vezet!

Van a felvételi eljárásnak díja?

A felsőoktatási felvételi eljárásban három képzés megjelölésére díjmentesen van lehetőség. A további jelentkezési helyekért 2000-2000 Ft kiegészítő díjat kell fizetni.

Figyelem! Amennyiben ugyanannak a jelentkezési helynek az állami ösztöndíjas és önköltséges formáját is megjelöli – azaz megegyezik az intézmény, kar, szak, képzési szint, munkarend, képzési hely és nyelv, csak a finanszírozási forma tér el –, azt két sorban kell feltüntetnie a jelentkezéskor, ám az eljárási díj szempontjából ez egy jelentkezési helynek minősül. Természetesen az egymáshoz tartozó állami ösztöndíjas és önköltséges képzéseknek nem feltétlenül kell követniük egymást a sorrendben!

Az esetleges felvételi eljárási kiegészítő díj befizetésének határideje a felvételi jelentkezési határidő, vagyis 2020. február 15.

További információért kattints ide!>>>

Módosítható a jelentkezési sorrend?

A jelentkezési sorrend a jelentkezési határidő lejártát követően egy alkalommal módosítható minden képzés esetében legkésőbb 2020. július 9-ig.

Figyelem! Az esetleges sorrendmódosításnál ügyelj arra, hogy azt követően már nem módosíthatod sorrendedet még egyszer!

2005 előtt érettségizetteknek a felsőoktatási felvételi szakmai vizsgáról…

A felsőoktatási felvételi szakmai vizsga egy olyan, a felsőoktatási intézmény által szervezett vizsga, amellyel a felsőoktatásba jelentkező a felvételi eljárás részeként teljesítheti

  • a felvételi követelményként meghatározott emelt szintű tantárgyi érettségi vizsgakövetelményt, és
  • a jelentkezés feltételeként meghatározott emelt szintű tantárgyi érettségi vizsgakövetelményt.

További információ itt olvasható a vizsgáról. >>>

 

Felvételivel kapcsolatos bővebb információ

PE-GTK

Iván Katalin
marketing referens

Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar
Kommunikációs és Nemzetközi Központ

Cím: 8200 Veszprém, Egyetem u. 10., A épület 102. iroda
E-mail: felveteli@gtk.uni-pannon.hu
Telefon: (88) 624-860

 

További információk a felsőoktatási felvételi eljárásról a www.felvi.hu oldalon érhetők el. >>>

Számítsd ki pontjaidat a pontszámító kalkulátor segítségével! >>>

Nézd meg, miért kaphatsz többletpontot! >>>