Tour de PannonA Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara 2016. november 8-án hagyományteremtő jelleggel szervezte meg az első “Tour de Pannon” elnevezésű turizmusversenyét középiskolások számára.

A versenyt rendkívül nagy érdeklődés kísérte, 9 középiskolából 15 csapat jelentkezett, hogy összemérje tudását. A csapatok feladata egy számukra is vonzó, “ideális” osztálykirándulás megtervezése volt.

Mivel a verseny fő támogatója az Élteltő Balaton-felvidékért Egyesület volt, ezért a kirándulás tervezett helyszínéül a Balaton-felvidék szolgált. További kritérium volt még az is, hogy a helyi értékek és helyi termékek megismerésére is helyezzenek hangsúlyt a diákok a kirándulás szervezése során.

A rendkívül nagy érdeklődésre való tekintettel a verseny két csoportban, két zsűri előtt zajlott, s így két 1., 2. és 3. helyezett lett.

Versenyeredmények:

“A” csoport:

1. helyezett: a Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolájának “IFO” nevű csapata, melynek tagjai: Bogdán Viktória, Kern Ármin, Ravazdi Renáta és Szabó Nikolett.

2. helyezett: a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskola “FuTourist” nevű csapata, melynek tagjai: Ágoston Réka, Nagy Olivia, Schmidt Fédra, Selejó Rebeka.

3. helyezett: a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskola “Üzletasszonyok” nevű csapata, melynek tagjai: Bató Réka, Fónagy Alexandra, Szabó Júlia, Tóth Klaudia.

Tour de Pannon“B” csoport:

1. helyezett: a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskola “WeKing” nevű csapata, melynek tagjai: Beck Édua, Bráth Bianka, Ficsor Szabina, Szenthe Réka.

2. helyezett: a Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolájának “Retró” nevű csapata, melynek tagjai: Kurcsics Vivien, Scheibelhoffer Petra, Tóth Enid, Varga Eszter.

3. helyezett: az Ajkai Bródy Imre Gimnázium “BIG” nevű csapata, melynek tagjai: Belloni Georgina, Puha Cintia, Rába Orsolya, Szekér Tamás Bendegúz.

A helyezetteknek gratulálunk, s köszönjük a részvételt a Balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium, a Kőszegi Evangélikus Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, a Pápai Szakképzési Centrum Egry József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, a sümegi Kisfaludy Sándor Gimnázium, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Deák Ferenc Szakgimnáziuma és Szakképző Iskolája, a Szekszárdi SZC Bezerédj István Szakképző Iskolája diákjainak, valamint a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskola és a Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája további csapatainak.

Jövőre újra startol a “Tour de Pannon”!

Képgaléria itt! >>>