image004Karunk szeretné felhívni a figyelmet az adó 1%-ok fontosságára egy-egy kiválasztott alapítvány bemutatásával. Ebben az évben az Előtted az Élet Daganatos Gyermekekért Közhasznú Alapítványt szeretnénk bemutatni.

Az Előtted az Élet Daganatos Gyermekekért Közhasznú Alapítvány célja a daganatos betegségekkel küzdő gyermekek és családjaik megsegítése. A gyermekkori daganatos megbetegedések gyakorisága ugyanis világszerte növekszik. Magyarországon az orvosok hozzávetőleg 250-300 új beteget regisztrálnak minden évben, így hazánkban jelenleg is mintegy 2.500 gyermek szenved valamilyen daganatos betegségben, leggyakrabban leukémiában, vagy az agydaganat valamely formájában.

Egy daganatos betegségben szenvedő gyermek a családban minden szempontból teljesen felforgatja a család életét: anyagilag, lelkileg és erkölcsileg is. Hosszútávon a családok nem tudják önerőből, segítség nélkül a daganatos gyermek gyógyíttatását finanszírozni. A sok utazás, táplálék-kiegészítők megvásárlása, alternatív kezelések, az egészséges étkezés kialakítása (bioélelmiszerek) felemésztik a családok anyagi tartalékait. Az ilyen esetekben az egyik szülő (általában az édesanya) feladja munkahelyét és csak a beteg gyermek ápolásával foglalkozik, így a családok anyagi helyzete rohamosan romlik, ezért az Alapítvány a daganatos gyermekek és családjának segítésével, a daganatos gyermekek ellátásának  támogatásával foglalkozik. Az Alapítvány adószáma:  19383004-1-19, számlaszáma: Budapest Bank 10104820-09914700-01001008