John E. Parkerson az óránEgyetemünkön járt John E. Parkerson, aki a Georgia állambeli Clayton State University-ről látogatott el Veszprémbe, ahol a Business Simulation című tantárgy keretein belül tartott rendkívül hasznos és érdekes órákat. Mr. Parkerson – aki az Egyesült Államokban Magyarországot, mint tiszteletbeli konzul képviseli – saját tapasztalatait megosztva segített a tananyag elsajátításában, amelyek igen érdekfeszítővé tették óráit.

Elismert és tapasztalt üzletemberként, sok saját élményről mesélt és több Egyesült Államokbeli esetet is feltárt előttünk, amelyek el sem jutottak hazánkba vagy egyszerűen nem kaptak visszhangot, ezzel is gazdagítva szakmai ismereteinket. Az angoltudás elmélyítése mellett igyekezett gyakorlatiasan szemléltetni a mai üzleti életet és annak etikettjét, nem kevés viccel és szójátékkal szórakoztatva minket.

Az órákon nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy ne csak közönséges tanár-diák kapcsolat alakuljon ki közöttünk. Figyelmes, megértő és megnyerő személyisége példát állított arra, hogy az üzleti életben igen is fontos a személyes kontaktus és a kapcsolat. Kötetlen, laza személyisége az öltözékben is tükröződött: bár mindig nyakkendőben és szmokingban jelent meg, a második órára már lazult a nyakkendő, a harmadik előadásra pedig már a szmoking felső is lekerült róla. A hétfői óra elején pedig még ”kompromittáló” képeket is mutatott magáról, szemléltetve mivel töltötte hétvégéjét, és bemutatva milyen szemmel látja Magyarországot, amely Magyarország külföldiek szemében való megítélése során fontos lehet számunkra.

Rengeteget tanulhattunk tőle, és csak  történetei során jöttünk rá, mennyire elismert szakmájában és milyen nagy tudással rendelkezik.