Forrás: flickr.com

Forrás: flickr.com

Az elektronikus felvételi a felsőoktatási jelentkezés és a felvételi eljárás alatti ügyintézés online változata, amelynek felületét a felvi.hu honlapján keresztül, regisztrációt követően bárki elérheti. A jelentkezési időszakban – azaz 2010. október 15. és 2010. november 15. között – az e-felvételi kizárólag jelentkezésre, majd azt követően november 23-áig a jelentkezés hitelesítésére szolgál.

A 2011. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás ezt követő szakaszában ügyintézési funkciók (pl. adatmódosítás, sorrendmódosítás, betekintés a személyes adatokba, jelentkezésekbe, pontszámokba) érhetők el.

Az e-felvételi felületén a hagyományos, “papír alapú” jelentkezésnek megfelelő adatokat webes felületen kell rögzíteni. Az elektronikus formában benyújtott jelentkezés egyenértékű a hagyományos, “papír alapú” jelentkezéssel, sőt így a jelentkezés egyszerűbb és gyorsabb. Az elektronikus felület nem ad lehetőséget a hiányos jelentkezésre, így – amennyiben a jelentkező csatolja a jelentkezéséhez szükséges és megfelelő dokumentumokat is – a hiánypótlás is elkerülhető!

Az e-felvételit a felvi.hu-n történt regisztráció után lehet használni. Elsősorban azoknak érdemes használniuk az e-felvételi rendszert, akik megbízható és állandó internet-hozzáféréssel és e-mail címmel rendelkeznek. (Forrás: felvi.hu)