Kép1Kedves Hallgatók!

Számos kérdést kapunk a tanév időbeosztását illetően. Egy korábbi bejegyzésben ezt már megosztottuk Veletek, de most ismét megtesszük, kiemelve néhány fontos dátumot a tavaszi félévre vonatkozóan.

A második félév február 7-én (hétfő) kezdődik. Ezen a héten már lesz tanítás. Ezt a hetet előzi meg a regisztrációs időszak, amely január 31-től (hétfő) február 4-ig (péntek) tart. Kizárólag ebben az időszakban iratkozhatnak be illetve jelentkezhetnek be a hallgatók, és véglegesíthetik tanrendjüket. Oktatás a regisztrációs időszakban nincs.

A szorgalmi időszak 14 hét, február 7-től május 13-ig tart.

Levelező tagozaton az oktatás február 5-én (szombat) kezdődik, a szorgalmi időszak pedig május 14-én (szombat) ér véget.

A vizsgaidőszak 6 hét, nappali tagozaton május 16-tól (hétfő) június 24-ig (péntek) tart, levelező tagozaton pedig május 16-tól (hétfő) június 25-ig (szombat).

A záróvizsga időszak az alábbi módon alakul:

  • alapképzési és főiskolai szak: június 6. (hétfő) – június 17. (péntek)
  • egyetemi és mesterképzési szak: június 6. (hétfő) – június 17. (péntek)

A részletes beosztást, a törvényes munkaszüneti napokat és egyéb szüneteket megtaláljátok itt.

Továbbá felhívjuk figyelmeteket, hogy a tanulmányokkal kapcsolatos teendők határidejét, mint például a tantárgyfelvétel, vizsgajelentkezés, különböző kérelmek leadási határideje, stb., megtaláljátok az Oktatási Igazgatóság ütemtervében.

Kérjük, hogy tartsátok szem előtt a különböző időpontokat, határidőket!